Αντικατάσταση αντιδημάρχου στον Δήμο Χαϊδαρίου λόγω διαφωνίας

Σε αντικατάσταση της Αντιδημάρχου κ. Μπέλα, προχώρησε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός, για λόγους έλλειψης συνεργασίας στη δημοτική πολιτική και στις αρμοδιότητές της συνολικά. Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου:

 

Αντικαταστάθηκε στις 15/4,  η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Μπέλα και μεταβιβάζονται  τις προσεχείς ημέρες οι αρμοδιότητές της. Η αντικατάσταση της κας Μπέλα ήταν αναγκαία πλέον λόγω της διαφωνίας της με το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων του Δήμου το οποίο, μετά  την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το έργο Ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, τίθεται άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Η επιμονή της κας Μπέλα να επιβάλει την προσωπική της γνώμη σε σημαντικά θέματα  για τα οποία η κατεύθυνση του Δήμου είναι διαφορετική και για τα οποία δεν είχε εκδηλώσει καμία πρόθεση διαφοροποίησης παλαιότερα, προφανώς σημαίνει ότι δεν μπορεί να εισηγηθεί τον Κανονισμό κατά την διαβούλευση.

Πέραν αυτού, η πλήρης έλλειψη  συνεργασίας της με τον Δήμαρχο και με τους Αντιδημάρχους έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιήσει αποτελεσματικά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής στους τομείς αρμοδιότητάς της συνολικά. 

Η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής είναι ιδρυτικό χαρακτηριστικό της παράταξής μας. Ξεκινήσαμε ως μια ομάδα με κοινές αρχές, αξίες και όραμα για την πόλη. Έτσι συνεχίζουμε με εφόδιο την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Χαϊδαριώτες. Η άσκηση προσωπικών πολιτικών , συχνά με αρκετή δόση αυτοπροβολής, ακόμη και αν κάποιες  φορές οφείλεται σε καλές προθέσεις, τελικά αποδυναμώνει την συλλογική προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί έχουμε ως γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και την πρόοδο του Δημοτικού έργου.

Οι αρμοδιότητες που είχαν ανατεθεί στην κα Μπέλα, θα κατανεμηθούν πλέον ως εξής:

Η κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου αναλαμβάνει  τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κέντρης αναλαμβάνει καί την αρμοδιότητα του ελέγχου των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος  Βελέντζας αναλαμβάνει καί την αρμοδιότητα του Αθλητισμού.

Η κα Κωνσταντίνα Χρονοπούλου ορίζεται Αντιδήμαρχος Παιδικών Σταθμών,  Συντήρησης Σχολείων και Δημοτικών Κτιρίων και Πολιτικής Προστασίας.

Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να νοικοκυρέψει την διαχείριση των Αθλητικών Χώρων, να αναβαθμίσει όλες τις κοινωφελείς λειτουργίες του Δήμου και παράλληλα να υπερασπιστεί την Δημοτική περιουσία από έμμεσες ή και άμεσες απόπειρες ιδιωτικοποίησής της.  Το επόμενο χρονικό διάστημα, με την σταδιακή επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα,  θα επιδιώξουμε την επίτευξη αυτών των στόχων με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Για να κάνουμε το Χαϊδάρι ξανά μια πόλη πρότυπο, όπως αξίζει στους συμπολίτες μας.