Περιστέρι, ΞΥΛΟΒΑΤΗΣ, ΧΑΡΤΙ – ΧΑΡΤΙ

Περιστέρι: O ΞΥΛΟΒΑΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ – ΧΑΡΤΙ

Ο Ξυλοβάτης -κατά κόσμον Γιάννης Καλιεντζίδης- γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας το 1973. Σπούδασε μηχανολόγος στο ΤΕΙ Σερρών και παράλληλα ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος να ασχολείται με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Το 2001 δημιούργησε το εργαστήριό του στη Θεσσαλονίκη και από τότε ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 12 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει και στη διαμόρφωση δημοσίων χώρων, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού Κοζάνης και το Μουσείο Γεροβασιλείου Θεσσαλονίκης. Εκθέτει σε γκαλερί στο Παρίσι, ενώ έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία και αλλού.

Ο έρωτας, η φιλία, η διαφορετικότητα, το όνειρο, η πτήση και η φυγή είναι μερικά από τα θέματα των έργων του Ξυλοβάτη. Έργα φτιαγμένα με χρώματα και υλικά που στέκονται στο χωροχρόνο σαν παιδικά παιχνίδια και δοσμένα με απλές φόρμες και όρια κατανοητά στον θεατή. Ακόμα και στα πιο χαρούμενα από αυτά, ωστόσο, είναι καλά κρυμμένες στις σκιές οι ιδέες της πτώσης, της ρήξης, της αποτυχίας. Ο αρχέγονος φόβος του θανάτου κρύβεται πίσω ακόμα και από τα πιο φωτεινά χρώματα.

 

Εγκαίνια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου 2021, στις 20.00

Διάρκεια έκθεσης: Έως 21 Οκτωβρίου 2021

Ώρες και ημέρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 π.μ. – 21:00

Σάββατο – Κυριακή 17:00 – 21:00

Η έκθεση θα λειτουργήσει στον εκθεσιακό χώρο HARTI – ΧΑΡΤΙ: Μπουμπουλίνας 27, Περιστέρι.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 5013718

https://www.facebook.com/hartiharti2017

https://www.hartiharti.com/

https://www.facebook.com/Xylobatis7

https://www.instagram.com/xylobatis