Fatto a mano. Με νέες λαχταριστές αφίξεις, αλλά την ίδια αξεπέραστη ποιότητα και γεύση.

Κάποιες «αξίες» παραμένουν σταθερές χειμώνα- καλοκαίρι, είναι παντός καιρού και περιστάσεων. Έτσι και το παγωτό του Γιάννη και του Fatto a mano. Απλά το καλοκαίρι απενοχοποιείσαι εντελώς να κυκλοφορείς με ένα τεράστιο χωνάκι στο χέρι και γλιτώνεις από τις μαμαδίστικες φωνές περί «κλεισίματος» του λαιμού σου και ασθένειας («θα πάθουν οι αμυγδαλές σου από το κρύο»), όταν κάνεις ακριβώς το ίδιο στην καρδιά του χειμώνα, φορώντας σκουφάκι και μπουφάν. Για μένα κανένας καιρός δεν είναι εμπόδιο στο να γευθώ τα τέλεια χειροποίητα παγωτά του Fatto a mano. Από την πρώτη στιγμή, από το 2013 που άνοιξε στο Περιστέρι, στην Κώστα Βάρναλη 21, απέναντι από το αγαπημένο ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ.
Με το εργαστήριό του ανοιχτό στον πελάτη (μόνο μία τζαμαρία χωρίζει τον χώρο παρασκευής των παγωτών από το υπόλοιπο κατάστημα, τίποτα κρυφό και μάλιστα αν μπεις στη σελίδα του στο FB θα δεις και βιντεάκια με live παρασκευή των διαφόρων γεύσεων)και δύο πλέον βιτρίνες παγωτού, με διπλάσιες άρα γεύσεις. Τα φρεσκοφτιαγμένα χειροποίητα παγωτά του Γιάννη -που είναι πάντα έτοιμος να σε βάλεις να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις και να βρεις αυτή που πραγματικά σου αρέσει πιο πολύ- είναι εκεί μπροστά σου, το ίδιο δελεαστικά, αλλά πια υπάρχει κάτι νέο. Εξαιρετικά γλυκά για να συνοδεύσεις το παγωτό σου. Ραβανί, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, προφιτερόλ, εκμέκ πολίτικο και εκμέκ κανταΐφι, πάντα με αγνά υλικά (όπως το παγωτό), τίποτα τεχνητό, υψηλής ποιότητας και φυσικά αξεπέραστης γεύσης. Και το καλύτερο είναι το micuit, όπως μου το ονομάτισε παρουσιάζοντάς το ο Γιάννης. Ένα φανταστικό γλυκό, που μοιάζει με σουφλέ σοκολάτας, από σοκολάτα ανώτερης ποιότητας Valrhona, με υγρή σοκολάτα στο κέντρο, που πηγαίνει τέλεια με την αρωματική βανίλια Μαδαγασκάρης (προσωπικό γούστο της γράφουσας).

Στο μαγαζί, όπως οι περισσότεροι θα ξέρουν δεν υπάρχουν οι «εμπορικές» γεύσεις. “Εδώ δεν θα βρεις τσιχλόφουσκα ή cookies. Θα βρεις όμως γεύσεις αυθεντικές, με έμφαση στο προϊόντα του τόπου μας, και ιδιαίτερα της πατρίδας μου, της Κρήτης”, μου είπε ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει παγωτό με γεύση ρακόμελο, με γεύση ανθότυρο και μέλι , με γεύση κανέλα με σταφίδες ποτισμένες στη ρακή (απίθανο), γεύση λουκούμι με ελληνικά καβουρδισμένα αμύγδαλα ή γεύση τριαντάφυλλο (αυτό που σε μεταφέρει σε εποχές παλιές και ρομαντικές). Εκτός από αυτά κυριαρχούν οι γεύσεις με φρούτα εποχής (γεύση αχλάδι, λεμόνι, πεπόνι, καρπούζι, μάνγκο κ.α.). Δεν λείπουν βέβαια και οι “απλές” σοκολάτα πολλών ειδών και αρωματική βανίλια, που όμως κι αυτές είναι συναρπαστικές. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις δικές μου αγαπημένες, το παγωτό ρυζόγαλο, το καταπληκτικό σορμπέ φράουλα, με τα σποράκια της φρέσκιας φράουλας να επιβεβαιώνουν την απουσία κάθε λογής χρωστικών, τεχνητών αρωμάτων, ούτε καν του αθώου κατά τα άλλα χρώματος ζαχαροπλαστικής. Νέες αφίξεις είναι το παγωτό τσουρέκι, με κομματάκια πραγματικού μαστιχάτου τσουρεκιού, το φουντούκι και το λουκούμι μαστίχα με αμύγδαλο. Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν και πολλές γεύσεις παγωτού με stevia, χωρίς ζάχαρη για όσους θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους ανέπαφη. Μην ξεχάσω να πω ότι στο Fatto a mano ούτε το χωνάκι είναι «προκατ», αφού φτιάχνεται στο μαγαζί και επάξια το έχω κατατάξει (και όχι μόνο εγώ) ως το πιο νόστιμο και τραγανό χωνάκι που έχω φάει.

Παγωτό 100% φυσικό, με ελληνικό φρέσκο γάλα, ελληνικά φρούτα (εκτός από αυτά που δεν βρίσκει κανείς στην Ελλάδα), σοκολάτα Valrhona και την τέχνη του Γιάννη.
Το Fatto a mano έχει όλα όσα χρειάζονταν για να παραμείνει, όπως και έγινε, ως ένα από τα καλύτερα παγωτά της Αττικής και της Ελλάδας. Έχει την αυθεντικότητα, τη νοστιμιά, την αγνότητα και την πρωτοτυπία, που όμως συνδυάζεται άριστα με την παράδοση του τόπου μας.

Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι
Τηλ: 21 0577 7407