Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, κακοκαιρία, μπόρες, καταιγίδες

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Για δυσμενή εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως επισημαίνει μπαίνουμε σε μια φάση πολύ έντονης αστάθειας στη στεριά και σε θαλάσσιες και σε πολλές νησιωτικές περιοχές.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι βροχές, μπόρες και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Τετάρτη και Πέμπτη φαίνεται τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα.

Για την απότομη αλλαγή του καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στο facebook ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε πυρόπληκτες περιοχές.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και την επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή.

Η ανάρτηση:

«Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων! Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!».