ΜΕΤΡΟ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου

ΜΕΤΡΟ: Αναστέλλεται η στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου

Μετά την αναστολή της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το σωματείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας,

Σημειώνεται ότι αίτημα ήταν η υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας, κάτι για το οποίο υπήρξε δέσμευση από το υπουργείο να υπάρξει σχετική συνάντηση.

Τη στάση εργασίας είχε εξαγγείλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), διεκδικώντας «την υπογραφή δίκαιης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα ανταποκρίνεται στις αντίξοες συνθήκες της ειδικότητας των Ηλεκτροδηγών και τον πληθωρισμό».

 

Στην ανακοίνωση της ΣΗΑΜ μεταξύ άλλων αναφερόταν:

«Μετά το πέρας, (πέραν του) εύλογου χρονικού διαστήματος (τριών χρόνων), από την υπογραφή το 2019, “παράτασης” της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2016, θεωρούμε πως οι επιβάτες του Μετρό θα κατανοήσουν ότι έχουμε εξαντλήσει με το παραπάνω τα περιθώρια της υπομονής. Αναλογιζόμενοι άπαντες, τον αέναο αγώνα που καταβάλαμε οι ηλεκτροδηγοί, την δύσκολη περίοδο της Πανδημίας, κρατώντας όρθια τη σταθερή τροχιά, πλήρως αποδεκατισμένοι από προσωπικό, απόρροια των ερασιτεχνισμών των προηγούμενων Διοικήσεων της ΣΤΑ.ΣΥ δικαιούμαστε να μιλάμε για υπομονή στα όρια αυτής των «γαϊδουριών». Το ποτήρι όμως ξεχείλισε!!! Δεν μας ικανοποιεί να αναμένουμε εις το διηνεκές το κάλεσμα από το ΥΜΕ προκειμένου να λάβουμε τις απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε θέσει. Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και τη νέα Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, να δώσει τέλος στην ομηρία μας και αναγνωρίσει έμπρακτα τις προσπάθειες, της κατά τα άλλα “ειδικότητας αιχμής”»