Καφές στο Περιστέρι

Στα ύψη οι τιμές του καφέ! Που βρίσκεται το Περιστέρι; Ποια είναι η ακριβότερη περιοχή της Αθήνας; .

Δυστυχώς η ανοδική πορεία των τιμών σε είδη τα οποία θεωρούσαμε δεδομένα φθηνά δεν φαίνεται να σταματά.

Δεν φθάνει που ο καταναλωτής  πολύ δύσκολα μπορεί να βρει το κλασικό «πιτόγυρο» κάτω από 3,70 ευρώ, ενώ σε πολλά μαγαζιά «αγγίζει» τα 4,00 ευρώ

Τώρα θα αναγκαστούμε να κόψουμε και τον καφέ, καθώς σύμφωνα με έρευνες ο καφές στο χέρι σε περιοχές της Αθήνας  ξεπερνάει τα 3 ευρώ.

Εκπλήξεις και αρνητικές πρωτιές καταγράφονται ακόμη και στην επαρχία με τον καφέ στο χέρι να ξεπερνάει και τα 3 ευρώ

Στην Αττική ο ακριβότερος καφές στο χέρι είναι ο φρέντο καπουτσίνο που στην περιοχή του Κολωνακίου φτάνει πλέον μέχρι και τα 4,5 ευρώ. Στο Μαρούσι ο ακριβότερος φρέντο καπουτσίνο δίνεται στο χέρι με 3,5 ευρώ και στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ακριβότερος φρέντο εσπρέσο στα 3,5 ευρώ.

Τις τιμές κρατούν ακόμη σε φυσιολογικά επίπεδα στο Περιστέρι αλλά και στους όμορους Δήμους με τους καταναλωτές να μπορούν να βρουν όλα τα είδη καφέ σε τιμές κάτω του 1,8 ευρώ σε συγκεκριμένα σημεία.

Δείτε τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές ανά καφέ στο χέρι στην Αττική:

Καπουτσίνο 1,20€ – 4,30€

Φρέντο Καπουτσίνο 1,40€ – 4,50€

Εσπρέσο 1,10€ – 3,50€

Φρέντο Εσπρέσο 1,20€ – 4,10€

Φίλτρου 1,10€ – 3,80€

Ελληνικός 1,10€ – 3,10€

Φραπέ 1,10€ – 3,60€

Μετά και την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρουσιάστηκε στο 2nd Coffee Business Forum, πως το 68% των Ελλήνων καταναλώνει δύο ή και περισσότερους καφέδες την ημέρα Όπως φαίνεται οι τιμές του καφέ έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2022 και είναι πολύ πιθανό το φαινόμενο να συνεχιστεί