φωτιά, Ηλεία

Συνεχίζεται η «μάχη» με τη φωτιά στην Ηλεία

 «Η εικόνα της φωτιάς στην Ηλεία είναι σχετικά καλύτερη. Όλοι παραμένουμε επί ποδός», τονίζει ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Ιωάννης Λυμπέρης και προσθέτει πως κλιμάκιο ερευνά την πιθανότητα εμπρησμού, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν μαρτυρίες ή σαφείς ενδείξεις. «Δεν απειλούνται προς το παρόν σπίτια ή οικισμοί, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων», λέει ο κ. Λυμπέρης.

Παρόμοια εικόνα για την πυρκαγιά δίνει και ο Χαράλαμπος Μπονάνος, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη δεν απειλούνται χωριά και οι κάτοικοι έχουν γυρίσει στα σπίτια τους. Τα χθεσινά δυνατά μέτωπα έχουν ελεγχθεί και τώρα φλόγες υπάρχουν σε δύσβατο μέρος από Χαραυγή προς Πόρτες. Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα και ενεργούν και πεζοπόρα τμήματα. Κοιτάμε να ελέγξουμε τις αναζωπυρώσεις για να τελειώνουμε με τη φωτιά», λέει στην ΕΡΤ ο κ. Μπονάνος και προσθέτει πως οι ισχυρότατοι άνεμοι έχουν κοπάσει κάπως.

Ερωτηθείς για τα πιθανά αίτια τα χαρακτήρισε «ύποπτα».

 

Έρευνες για εμπρησμό

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτες, Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην γειτονική περιφερειακή ενότητα της Ηλείας.

Παράλληλα, επιχειρούν και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος».

 

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

 

Πληροφορίες: iEidiseis.gr