Μπορεί ένα άχαρο, τσιμεντένιο, γκρίζο ή μουτζουρωμένο παγκάκι να μετατραπεί σε καμβά ζωγραφικής; Μπορούν τα πεζοδρόμια και οι πλατείες να γίνουν υπαίθρια ατελιέ;
Ο Δήμος Πετρούπολης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής της πόλης, την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ξεκίνησε να «καλλωπίζει» τα τσιμεντένια παγκάκια, μετατρέποντάς τα σε έργα τέχνης!
Στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό η κα Φωτεινή Καβαλάρη εργαζόμενη στην Υπηρεσία Πρασίνου (μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ), που αν και δεν είναι επαγγελματίας ζωγράφος έχει μαθητεύσει πλάι σε μεγάλους Έλληνες ζωγράφους.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος συνεχάρη την καλλιτέχνιδα για τις εικαστικές της παρεμβάσεις, τονίζοντας πως «Η ζωή μας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χρειάζεται χρώμα, φαντασία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία! Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα από αυτήν την καινοτόμο, «υπαίθρια έκθεση» και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν, να αναδειχτεί η γόνιμη σχέση της Τέχνης με το Περιβάλλον, αλλά και με το σύγχρονο Αστικό Τοπίο».
Ήδη, έχουν ζωγραφιστεί τα τρία πρώτα παγκάκια στην πλατεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) επί των οδών Πίνδου & Σκουφά και περιμένουν τους πολίτες να τα χαρούν και να «ξεκουράσουν» το βλέμμα τους.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί προκειμένου να μετατραπούν όσο το δυνατόν περισσότερα παγκάκια αλλά και δημόσιοι χώροι σε έργα ζωγραφικής με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη φαντασία.
Το κόστος των υλικών, τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες έχει αναλάβει ο Δήμος Πετρούπολης, ενώ για να προφυλαχτούν τα σχέδια από τους βανδαλισμούς, τα παγκάκια προστατεύτηκαν με ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, η οποία δεν επιτρέπει καμία απολύτως μουτζούρα.