Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης στις 19 Νοεμβρίου η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα επισκέφτηκε τη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ που ιδρύθηκε στο ΠΓΝ Αττικόν με πρωτοβουλία του Σωματείου ΕΛΙΖΑ* συνοδευόμενη από τη Γραμματέα Δικαιωμάτων του Παιδιού της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Καραγάννη και την Διευθύντρια του Σωματείου ΕΛΙΖΑ κα. Ξένια Παπασταύρου.
Την κυρία Συρεγγέλα υποδέχτηκε ο Διοικητής του ΠΓΝ Αττικόν κ. Σπυρίδων Αποστολόπουλος ο οποίος την ενημέρωσε για την συνολική εικόνα του Νοσοκομείου τονίζοντας πως καταφέρνουν να εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών από όλη την Ελλάδα χάρη στο εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.
Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από Διευθύντρια της Μονάδας και Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, κα. Βάνα Παπαευαγγέλου, ενημερώθηκαν για τους στόχους και για τις ολιστικές υπηρεσίες υποστήριξης παιδιών και οικογένειας που προσφέρει η άρτια εκπαιδευμένη νοσοκομειακή ομάδα της Μονάδας.
Με αφορμή την επίσκεψή της η Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:
«Η Μονάδα αυτή του Αττικού Νοσοκομείου αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις οικογένειες της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο. Είμαστε εδώ ώστε η παιδική κακοποίηση να μη μένει μυστικό.» και πρόσθεσε ότι «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά αποφασιστικά στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που θεσπίσαμε έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική βία, ενώ, μέσω και συνεργασιών με φορείς, όπως είναι το πρόσφατο Μνημόνιο Συνεργασίας του “ΕΛΙΖΑ” με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύουμε δράσεις για την πρόληψη και προστασία των νέων.
*Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζουν στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη ανίχνευση παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης. Από την ίδρυσή του έως σήμερα υλοποιεί δράσεις μέσα από τις οποίες έχουν επιμορφωθεί περισσότεροι από 25.000 επαγγελματίες που αλληλεπιδρούν με παιδιά, όπως αστυνομικοί, εισαγγελείς και δικαστικοί λειτουργοί, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς κλπ.