Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα ενημέρωσης για την Σαρκοπενία στον Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ / NKUA Medical School, την VIDAVO και την Alliance for Integrated Care, αφού πάνω από 100 κάτοικοι και φίλοι του Δήμου Αιγάλεω γέμισαν τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου «Γιάννης Ρίτσος».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Γιάννη Κουτούλια και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κυπαρισσένια Σαμαρά.
Στη συνέχεια, η Ιατρός Παθολόγος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Δρ. Χρυσή Κολιάκη αναφέρθηκε στα αίτια και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη και της Σαρκοπενίας, δίνοντας έμφαση στις ενέργειες πρόληψης που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, με εύκολο τρόπο, υιοθετώντας μικρές και συνεπείς αλλαγές στην καθημερινή του ζωή.
Ακολούθως κλιμάκιο της ερευνητικής ομάδας της Συμμαχίας για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα, αποτελούμενο από την Ψυχολόγο Αθηνά Μαρκάκη, τη Διατροφολόγο Εβίτα Γίτση και την Εκπαιδεύτρια Διαβήτη Μαρίνα Ραυτοπούλου, προχώρησε σε εξέταση για πιθανή Σαρκοπενία, σε όσους παρευρισκόμενους το επιθυμούσαν, ενώ σε όσους διαπιστώθηκε η ανάγκη παρέμβασης έγινε πρόσκληση για συμμετοχή στο ερευνητικό Πρόγραμμα MARISSA.
* Υπενθυμίζουμε ότι το Πρόγραμμα MARISSA φιλοδοξεί, μέσω της ψηφιακής λύσης Vida24 που εγκαθίσταται δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο του συμμετέχοντα, να βοηθήσει στη συστηματική αύξηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της δύναμης των μυών σε ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σαρκοπενία.
Επίσης, εστιάζει και στην παράλληλη βελτίωση της καθημερινής πρόσληψης πρωτεϊνών στη διατροφή των ηλικιωμένων που παρουσιάζουν αυτές τις κλινικές καταστάσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσοι από τους παρευρισκόμενους πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, παρέλαβαν από την VIDAVO, εντελώς δωρεάν, το έξυπνο ρολόι που θα τους συνδέσει με την εφαρμογή MARISSA καθώς και ψηφιακό αναλυτή σύστασης μάζας σώματος ώστε να καταγράφουν καθημερινά τη φυσική τους δραστηριότητα, το βάρος και τα ποσοστά της μυϊκής τους μάζας, ενώ κάθε μήνα θα υπάρχει συνεδρία με μέλη της ερευνητικής ομάδας ώστε να αξιολογείται η πρόοδος στη μείωση του ρυθμού αύξησης της Σαρκοπενίας με επιθυμητό στόχο την αναστροφή της.