Con tè - la focacceria project στο Περιστέρι

Con tè - la focacceria project στο Περιστέρι

Η μοναδικά focacceria στα δυτικά προάστια ήρθε για να ζεστάνει με τις υπέροχες γεύσεις της τα πρωινά μας, να μας συνοδεύσει στο μεσημεριανό μας διάλειμμα, να δώσει γεύσεις σε κάθε στιγμή της ημέρας, που συνδυάζονται με την άριστη ποιότητα των υλικών. Ο Στέφανος Κουγιουμουτζάκης τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται φανατικά με τη μαγειρική και η μεγάλη του αγάπη είναι η ζύμη και το ψωμί. Παρέμεινε 2 χρόνια στη Γερμανία, όπου ασχολήθηκε με τις χειροποίητες ζύμες και εκεί επανεκτίμησε τα ελληνικά προϊόντα για τα οποία, όπως χαρακτηριστικά λέει, τρέφει έναν πραγματικό έρωτα και τα επιλέγει με ευλάβεια και ακρίβεια, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που όχι μόνο θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο, αλλά και δεν θα είναι επιβλαβές για την υγεία μας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, αποφάσισε να κάνει την αγάπη του πράξη και να δημιουργήσει την πρώτη focacceria στα δυτικά και συγκεκριμένα στο Περιστέρι, σε έναν χώρο που διαμόρφωσε με γούστο και αισθητική και είναι έτοιμος να καλωσορίσει τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε, στη focacceria του δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο, όλα είναι χειροποίητα και το στήσιμο είναι πάντα της ώρας. Εξάλλου περνώντας κανείς απ’ έξω η όσφρηση των ελκύει προς τον συγκριμένο χώρο και όταν μπει, διαπιστώνει, ιδίοις όμμασι την καθαριότητα, τα αγνά υλικά που φιγουράρουν στη βιτρίνα και τη θετική διάθεση του οικοδεσπότη που είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις των πελατών του. Δίνει μεγάλη έμφαση στους μικρούς παραγωγούς και τους στηρίζει, συλλέγοντας προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Προσούτο, σύγκλινο, χειροποίητες σάλτσες, εκλεκτά τυριά, γαλοπούλα και γενικά οι πιο αγνές πρώτες ύλες, τόσο σε αλλαντικά όσο και σε τυροκομικά προϊόντα περιμένουν να γεμίσουν τις λαχταριστές μας φοκάτσες.

Και για να πάρουμε μια ιδέα:

Focaccia με παστό σύγκλινο Καλαμάτας, γαλένι Κρήτης, σάλτσα ντομάτας καπνιστή & σαλάτα ημέρας, Focaccia κρητική με απάκι χοιρινό, vinaigrette χαρουπόμελο, ξυνομηζύθρα & σαλάτα λιαστή ντομάτα, Focaccia με ρεβυθοκεφτέ, γιαούρτι με μυρωδικά & σαλάτα πικάντικη λάχανο, Focaccia pizza με σάλτσα ντομάτας, burrata Κερκίνης & βασιλικό και πολλές άλλες αρμυρές γεύσεις. Αλλά το μενού έχει και γλυκά όπως Focaccia σιροπιασμένη με σιρόπι γαρύφαλλο & μέλι, μπισκότο μελομακάρονο, σαντιγύ κανέλα & μέλι, ganache σοκολάτας & πορτοκάλι ή Focaccia σιροπιασμένη με σιρόπι espresso, ganache σοκολάτας, μπισκότο κακάο & βούτυρο & κρέμα με γαλένι & mascarpone.

«Στόχος είναι η υπεύθυνη κατανάλωση και να γνωρίζω από πού προέρχεται αυτό που τρώω. Γι’ αυτό πάντα στηρίζω οικοτεχνίες, φάρμες και μικροπαραγωγούς. Η Ελλάδα έχει εκπληκτικά προϊόντα που δυστυχώς πολλά από αυτά δεν είναι γνωστά και δεν πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Με αγάπη και φροντίδα όμως έψαξα και τα βρήκα για να είναι σίγουρος πως αυτό που θα μαγειρέψω θα είναι εύγευστο και ασφαλές» τονίζει ο Στέφανος.

Επίσης στο «Con tè - la focacceria project» προσφέρεται καφές από ιδιαίτερα χαρμάνια, το μόνο μαγαζί στα δυτικά που δουλεύει KUDU και μάλιστα συγκεκριμένες μέρες διατίθενται έξτρα ξεχωριστές ποικιλίες καφέ. Ακόμη μπορεί κανείς να βρει εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα και έτοιμα γεύματα, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και χημικές προσθήκες.

Σύντομα μάλιστα θα διαμορφωθεί και κατάλληλα ο χώρος ώστε να μπορείς να απολαύσεις εκεί τη focaccia σου συνοδευόμενη από το ποτό της αρεσκείας σου.

Στην ερώτησή μου πώς ο Στέφανος επέλεξε το Περιστέρι για την πρώτη επιχειρηματική του δραστηριότητα, η απάντησή του ήταν «Είναι ο μεγαλύτερος δήμος στην Αθήνα και οι κάτοικοι προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Είναι ένα δήμος πολυσυλλεκτικός, με ετερόκλητα στοιχεία, με δυναμική και ζωντάνια. Εξάλλου ευελπιστεί η focacceria του να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη γεύση στα δυτικά. Σίγουρα θα βρει το φανατικό της κοινό και κυρίως όσους θέλουν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή δοθεί ελεύθερος χρόνος που θέλουμε να τον αφιερώσουμε στον εαυτό μας ή να τον μοιραστούμε με φίλους. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ελπίζω το Con Te να γίνει μια ωραία εμπειρία στη μέρα σας».

 

 

 

«Con tè - la focacceria project»

Delivery στα wolt.greece και efood

Θουκυδίδου 11, Περιστέρι