Γράφει η Γιούλη Ηλιοπούλου
Από το 2013 και την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Περιστέρι, στην Κώστα Βάρναλη 21, το Fatto a mano είναι πλέον ένα hot spot γεύσης. Θα το χαρακτήριζα χωρίς κανέναν ενδοιασμό ως «ναό» του παγωτού και των εκλεπτυσμένων γλυκών γεύσεων. Ελληνικές πρωτότυπες γεύσεις, μόνο αγνές φυσικές πρώτες ύλες, χειροποίητα με 100 % επιλεγμένα, φρούτα εποχής & φυσικά ελληνικά, χωρίς κανένα πρόσθετο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του καλύτερου παγωτού της πόλης, από τον Κρητικό Γιάννη Νύκταρη, εμπνευστή και δημιουργό της ιδέας.
Γεύσεις παγωτού χαρακτηριστικές για την πρωτοτυπία τους: ρακόμελο, παγωτό κανέλα με σταφίδες Κρήτης ποτισμένες με ρακί, παγωτό μπουγάτσα, με κομματάκια βουτυράτης σφολιάτας και κανελίτσα από πάνω, signature γεύση ανθότυρο με μέλι, ποικιλία sorbet με φρούτα εποχής Gluten free, που δεν περιέχουν λακτόζη και λιπαρά ζωικής προέλευσης, ιδανική επιλογή για vegetarian, vegans, για ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη και για τις περιόδους νηστείας (φράουλα, ρόδι, λεμόνι, μανταρίνι, καρπούζι και πολλά άλλα ανάλογα την εποχή) και πολλά άλλα. Στις τελευταίες προσθήκες το Sorbet λεμόνι βασιλικός, με φρεσκοστυμμένο χυμό ελληνικών λεμονιών μαζί με βασιλικό, παγωτό με χαλβά ταχίνι, ιδανικό για τη νηστεία και παγωτό χαλβάς αμυγδάλου με θυμαρίσιο μέλι, παγωτό φιστίκι με ολόφρεσκη ψίχα από φιστίκι Αιγίνης.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τα φρέσκα γλυκά σε βαζάκια όπως τιραμισού, μπανόφι κρέμα namelaka και συνεχώς νέες γεύσεις, με ιδιαίτερους πειραματισμούς. Επίσης εξαιρετικά «κλασικά» γλυκά. Πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, προφιτερόλ, εκμέκ τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι, σιρόπι βύσσινο & αρώματα Ανατολής.
Και η τελευταία άφιξη, τα cremeux, με βελούδινη και κρεμώδη υφή, σε μια ποικιλία τεσσάρων γεύσεων
▪️cremeux σοκολάτα γάλακτος
▪️cremeux σοκολάτα bitter
▪️cremeux σοκολάτα gold
▪️cremeux φυστίκι
Σ.Σ: Μην ξεχάσετε να συνδυάσετε τα cremeux με παγωτό, σε έναν πραγματικά ακαταμάχητο συνδυασμό. Έχουν γίνει ήδη από τα πιο περιζήτητα του μαγαζιού!
Πρόσφατα το Fatto A Mano βραβεύτηκε με τη διάκριση πρότυπης επιχείρησης γαστρονομίας από τη δράση Action in Greece. Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε «και εις ανώτερα».
Παγωτό 100% φυσικό, χειροποίητο, με ελληνικό φρέσκο γάλα, σοκολάτα Valrhona, φρέσκα, ποιοτικά υλικά και πολύ αγάπη και μεράκι.
Μπορείτε να παραγγείλτε και Online μέσα από τις πλατφόρμες #wolt & #efood
Fatto a mano
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ: 21 0577 7407
Ζησιμοπούλου 86, Π. Φάληρο
Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη
Πλατεία Ταξιαρχών, Τήνος